A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

sitio Web - J.Martínez Lozano

Josep Martínez Lozano neix al barri del Born de Barcelona el 29 de març de l'any 1923.

Durant la seva infantesa no sent cap mena d'inclinació especial cap a les arts plàstiques o la pintura. No és fins a la seva joventut que comença a pintar i es forja definitivament la seva vocació. Com tants altres artistes de biografies un xic bohèmies i atzaroses, ha de lluitar contra l'oposició familiar a la seva decidida voluntat de dedicar-se en cos i ànima a la pintura. Ell mateix ho explica així: "Vaig dir al meu pare: Vull ser pintor. Ell em va respondre: Doncs ja pots marxar de casa. I ho vaig fer". Des d'aleshores, sempre més posarà la pintura per sobre de qualsevol altra cosa en la seva vida.

Els primers estudis artístics els realitza a l'Escola d'Arts i Oficis del Clot, a Barcelona (1937). Allí rep les primeres i més bàsiques nocions de dibuix per part del professor sabadallenc Doménech Soler. Més endavant, esdevé deixeble de Ramon Sanvicens i Joaquim Terruella.

Compleix el servei militar a Figueres, poc després de la fi de la Segona Guerra Mundial, mentre el país travessa una difícil postguerra.

© Martínez Lozano 2012